26.10.07

Heist maakt zich klaar voor vroege Carnaval

Waar de voorbereidingen voor het traditionele carnaval doorgaans op 11/11 beginnen is Heist zich nu al aan het warmlopen. Carnaval valt immers ontiegelijk vroeg dit jaar. De Zondagstoet heeft plaats op 3 februari, bijna een absoluut record want het kan nooit vroeger dan op 2 februari. Hoe uitzonderlijk is dat? De vroegste datum in de komende 50 jaar is 4 februari 2035!

Naar verluidt zijn talrijke karrenbouwers al druk aan het timmeren. In de deelgemeente Heist timmeren ze ondertussen druk aan… de weg, letterlijk dan. Gelet op de verschillende wegenwerken die momenteel aan de gang zijn ligt het moeilijk om nu reeds een definitief parcours voor de stoet vrij te geven. De deelnemers van verleden jaar krijgen volgende week dus een inschrijvingsformulier in de bus met een parcours onder voorbehoud. Neofieten kunnen dat formulier afhalen in het Cultuurcentrum Scharpoord.

Ook van het prinsenfront is er al heuglijk nieuws. Daarnet kwam een eerste officiële kandidatuur binnen. In navolging van Connie 1 doet de 45-jarige Vera Blommaert een gooi naar de vorstelijke scepter. Deze geboren en getogen Heistse is vooral bekend als uitbaatster van het Knokse Café De Noorse Zeevogel. Na 15 jaar aan de verkeerde kant van de tap te hebben gestaan keerde Vera terug naar haar roots. Tegenkandidaten kunnen zich nog tot 6 december bekend maken bij het secretariaat in het cultuurcentrum. Vanaf dan wordt gestart met de kaartenverkoop voor het prinsenbal dat plaats zal hebben op zaterdag 19 januari.