23.1.12

Schitterend weekend voor Knokke-Heistse basket

In de Stormmeeuw in Knokke namen de Heren van Namedis chape het in Eerste Landelijke met succes op tegen de ploeg van Kangoeroes Boom. Dat was geen sinecure. Boom is namelijk een jonge ploeg met getalenteerde spelers uit de nationale jeugdploegen. De spelers uit de badstad startten matig met 20-27. Na de rust werd door de Knokke-Heistenaars echter trefzekerder gespeeld. Vooral de inbreng van Steve Robeyst was beslissend. De plaatselijken wonnen uiteindelijk met 66-55. Bijgevolg staat Knokke-Heist samen met Brugge met allebei 43 punten op de eerste plaats in de rangschikking. Brugge won namelijk van Schelle.

Knokke-Heist: Aelter 8, Tratsaert 12, Franchoo 4, Depauw 11, Casier 4, Audenaert 0, Goethals 0, Vandekeere 1, Robeyst 24, Blieck 0, Vandewalle O. Dhaese 2.


Ook bij de dames


De Knokke-Heistse Com il foo basketdames wonnen zaterdagavond in Eerste Landelijke eveneens het pleit tegen de ploeg uit Zonhoven. Ze herhaalde daarbij hun prestatie uit de heenmatch. Bij de pauze was de stand 37-27. Ook in de tweede helft scoorden de meisjes uit Knokke-Heist beduidend vlotter. De uitslag 69-49. Knokke-Heist staat in het klassement met 41 punten op de vierde plaats, die gedeeld wordt met Aalst.

Knokke-Heist: Rouzeré 8, Simoens 5, Kimpe 14, Linskens 6, Van Craeymeersch 6, Borrey 12, Vaesen 4, Vantorre 15.