25.2.13

Sporttrofeeën uitgereikt

Tijdens de Nacht van de Sport in het Casino Knokke werden zopas de sporttrofeeën voor 2012 uitgereikt. Martine Aerts kreeg de onderscheiding Sportvrouw van het jaar. De 52-jarige atlete is aangesloten bij Tri Team Knokke-Heist en werd gelauwerd onder meer voor haar prestaties tijdens de Ironman in Lanzarote, wat haar een ticket opleverde voor deelname aan de Ironman in Hawaï. Sportman van het jaar werd Roland Boussemaere. De 65-jarige loper nam onder andere met succes deel aan 10 marathons en 7 ultratrials. De titel van Beloftevolle Jongere ging naar de inmiddels 13-jarige Louis Decoster. Hij werd vorig jaar Vlaams kampioen mountainbike Under 13. Als Sportclub van het jaar werd gekozen voor Basketclub Namedis Chape Knokke-Heist. Dat gebeurde op basis van de promotie van de heren One naar 3e nationale, de bekerfinale van de dames One en de titel van de pupillen. Bij de Jeugdploegen ging de titel naar de Tumblingploeg Gym. De ploeg behaalde verspreid over interclubs, provinciaal kampioenschap, Vlaams kampioenschap, Belgisch kampioenschap en internationale wedstrijden 34 gouden, 15 zilveren en 12 bronzen medailles.