7.2.13

Aanleg parkeerkelder bij de Zeedijk Duinbergen

Vanaf maandag 11 februari wordt gestart met de rioleringswerkzaamheden ter hoogte van de bouwwerf van de voormalige residentie Cap Horn. Die bevindt zich op de hoek van de Anemonenlaan en Zeedijk in Duinbergen.  Aansluitend zullen ook de nutsleidingen verplaatst worden. Het kruispunt Anemonenlaan/ Patriottenstraat/ Zeedijk zal bijgevolg afgesloten worden voor het verkeer. Een en ander is het gevolg van een bouwproject van POC Partners nv. Deze project- en bouwpromotor heeft namelijk van de gemeente de ondergrond gekocht van het plein gelegen aan de Anemonenlaan, Patriottenstraat en Zeedijk Duinbergen om er een ondergrondse parking voor een appartementsgebouw te realiseren. Het verplaatsen van alle nutsleidingen en rioleringen gebeurt op kosten van de projectontwikkelaar. Het kruispunt Anemonenlaan/ Patriottenstraat/ Zeedijk zal bijgevolg geruime tijd afgesloten worden voor het verkeer. Dit houdt verder in dat in de volgende straten tweerichtingsverkeer wordt ingevoerd: op de Zeedijk tussen Parkstraat en Anemonenlaan, tussen Zeegrasstraat en Anemonenlaan en tussen Zeegrasstraat en Anemonenlaan.

Bereikbaarheid

De Patriottenstraat zal bereikbaar blijven via de Zeegrasstraat. VVW Heist blijft toegankelijk via de Parkstraat. Het wegrijden zal in de richting van de Parkstraat mogelijk zijn. De duur van de rioleringswerkzaamheden wordt geschat op 3 tot 4 weken. Ook het verplaatsen van de nutsleidingen wordt geraamd op 3 tot 4 weken. Naar aanleiding van de Mountainbike Beach Challenge zullen tegen 3 maart 2013 alle putten opgevuld zijn en steenslagverharding aanbracht zijn. Het is de bedoeling dat het kruispunt uiterlijk tegen de paasvakantie terug wordt opengesteld.

Na voltooiing van alle funderings- en kelderwerkzaamheden, zal er een toplaag aangelegd worden zodat de Baloise Belgium Tour van woensdag 22 mei, een wielerwedstrijd met nationale TV-uitstraling, geen hinder ondervindt van de werkzaamheden.  Het bovenplein zal uiteindelijk afgewerkt worden met een kunstwerk.