7.2.13

2012 was druk jaar voor het Rode Kruis

De Rode Kruis afdeling Knokke-Heist heeft tijdens een samenzijn de balans opgemaakt van 2012. Daaruit blijkt dat het een druk jaar geworden is. Het in gebruik nemen van een mobiele hulppost maakte het ook een zeer uitzonderlijke periode. De 33 medewerkers hebben zich verder zo’n 1750 uren vrijwillig ingezet om meer dan 60 preventieve diensten waar te nemen. De afdeling is dan ook dringend op zoek naar extra vrijwilligers om in de toekomst het stijgend aantal verzoeken tot eerste hulpbijstand aan te kunnen. Ook met het aantal bloedgiftes ging het fors in stijgende lijn. Liefst 12 procent meer in vergelijking met 2011. Dit is in grote mate te danken aan de vernieuwende aanpak van Isabelle Boudens en haar ploeg. De afdeling hoopt dat de aangepaste wetgeving in verband met recuperatieverlof bij bloeddonaties in de toekomst het cijfer niet weer naar beneden zal halen. Door het Rode Kruis Knokke-Heist werden zopas ook 4 eretekens uitgereikt aan verdienstelijke vrijwilligers:  

Lief Rammelo: Zilveren medaille voor 10 jaar vrijwilligers bij de Rode Kruis Zorgbib. 
Isabelle Boudens: 2 de Zilveren baretten op zilveren medaille voor 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Rode Kruis Hulpdienst. 
Dominique Beernaert: 2 de Zilveren baretten op zilveren medaille voor 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Rode Kruis Hulpdienst. 
Anne Leterme: 1ste gouden baret op de gouden medaille voor 30 jaar vrijwilligerswerk bij de Rode Kruis bloedcollecte.