26.3.10

Misdaad in Scharpoord

Vrijdagnamiddag werd in de Scharpoordbibliotheek de nieuwe thriller van de Knokke-Heistse misdaadauteur Piet Baete gepresenteerd. Met het nieuwe boek gaat het om 'Wacht maar tot ik wakker word'. Ook deze thriller speelt zich helemaal af in de badstad. Het is andermaal een story rond de inspecteurs Mulders en Bonnart. De titel slaat op het begin van het verhaal, wanneer Bonnart meer dood dan levend onder de Lichtlijnenbrug in Heist wordt aangetroffen. Hij lijkt het slachtoffer geworden van een brutale aanval, die mogelijk verband houdt met de moord op een jonge vrouw, die kort tevoren gebeurde. Terwijl Bonnart wegzinkt in coma wordt inspecteur Briek Mulders belast met het dubbele onderzoek. Daarbij wordt hij geholpen door Aline, de complexe dochter van Bonnart.


Volgens uitgever Manteau heeft Piet Baete met z’n nieuwe boek “een prestatie van formaat neergezet” en “de gewekte verwachting meer dan waargemaakt”. Thrillerspecialist en literatuurrecensent John Vervoort merkte op dat steeds meer misdaadauteurs hun verhaal in Knokke-Heist situeren. Baete, die in de badstad opgroeide, doet dat in alle geval met kennis van zaken. Vervoort verheugde zich over het feit dat bij elk nieuw boek van Baete er steeds “veel meer vlees rond de benen hangt”. Ook de dialogen, waar Baete een film-handje van weg heeft, zijn volgens Vervoort “steeds beter te bekken”. Hij vroeg de auteur in het volgende boek te durven de lezer nog meer op het verkeerde been te zetten.

Piet Baete bedankte vooral de gemeente Knokke-Heist voor de steeds bereidwillige hulp en ook in het bijzonder Christoph Vyaene, die met een toevallige uitspraak tussen pot en pint de titel van het boek leverde. De 32-jarige auteur schreef al een handvol thrillers en scenario's waarvan de voorbije jaren reeds met groot succes ‘Dromen van de dood’ en ‘Poker’ werden uitgegeven.

‘Wacht maar tot ik wakker word’, Piet Baete. Paperback 306 blz, € 19,95 bij Manteau.