3.10.07

Magritte inspireerde futuristisch nieuw Ter Linden.

Na het afhandelen van een architectuurwedstrijd werd de ontwerpopdracht voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist zopas toegekend aan de tijdelijke handelsvereniging van AAPROG, Broeckx & Partners en Buro II. Bij het gunnen van de opdracht werd gekozen voor de economisch meest voordelige inschrijving. Daarbij werd gelet op ondermeer de functionaliteit, de duurzaamheid, de bekwaamheid van het team en de prijsgarantie. De opdracht beloopt zo’n 6,6 miljoen euro, BTW niet inbegrepen. Het terrein waarop het ziekenhuis komt is twintig hectaren groot en is gelegen ter hoogte van de Far West. Het nieuwe zorgcentrum omvat een ziekenhuis, revalidatiecentrum, zorghotel, polikliniek, auditoria, publieke evenementenruimte en helihaven. Door het futuristische concept zweeft het ziekenhuis als het ware boven het landschap. In de voetstappen van Casino-ontwerper Holl werd ook voor het nieuwe Ter Linden van de vzw Gezondheidszorg Oostkust werk van Magritte als inspiratiebron gebruikt.

Het ontwerp werd gerealiseerd ...

in samenwerking met: Aaprog bvba medisch-technisch ontwerpconcept, Architectenbureau Boeckx & Partners nv medisch-technisch ontwerpconcept.

Met de medewerking van:Ingenium nv voor technieken,Greisch nv voor stabiliteit,S.C.E.S. nv voor stabiliteit, Daidalos studie bouwfysica (akoestiek, licht, energie, wind), EVR-architecten voor duurzaam bouwen.

Adviseurs:Marleen Wynants als cultuurfilosoof,Van Santen& Associés, Lille (Frankrijk) voor geveltechnologie,

Meer info in verband met de aanbesteding.