22.12.13

40 jaar Heyst Leeft in het verschiet

Volgend jaar bestaat de heemrking Heyst Leeft 40 jaar. Dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. Allerlei voorbereidingen werden getroffen. Die werden uit de doeken gedaan tijdens een bijeenkomst op de Bolle in Heist.
Aktie ledenwerving nav 40-jarig bestaan
In het vooruitzicht van het feestjaar 2014 met viering van het veertigjarig bestaan is Heyst Leeft gestart met een grote ledenwerving.  In Heist, Duinbergen en Ramskapelle werd een leuke folder in vierkleurendruk verspreid met een oproep om lid te worden van de heemkring Heyst Leeft.
Meteen wordt verwezen naar het rijke verleden van de heemkring en naar de komende activiteiten zoals het nationaal orgelfestival, de zoektocht, de quiz, een Avondje Heist (in de namiddag) een dagreis naar de Westhoek en na de zomer een grote tentoonstelling in Sincfala met thema Heist vroeger en nu.
Uiteraard verschijnt ook het tijdschrift vier maal per jaar met in de eerste editie van 2014 alvast een interview met stichter en eerste voorzitter en huidig erevoorzitter Joseph De Groote.
Vierde boekje 2013
Zopas verscheen ook het vierde boekje met een obligate bijdrage van Flutse die het heeft over Zwarte Piet en Driekoningen… Verder is er nieuws over de beenhouwersvlag en worden drie personen in een bijzonder daglicht geplaatst:
Bestuurslid Eric Snauwaert naar aanleiding van zijn oppensioenstelling bij Bpost, Miet Gobert naar aanleiding van haar benoeming tot gemeentesecretaris
Zoals steeds bevat het tijdschrift naast de pittige artikels ook een reeks onuitgegeven foto’s waardoor de boekjes gekoesterd worden als een collectors item.
Oproep Eerste Wereldoorlog
Heyst Leeft is ook op zoek naar informatie over de elektrische draad die liep aan de grens tussen België en Nederland en waar een aantal mensen dodelijk getroffen werden.  Heel bijzonder zoeken we ook info over de groep Knaepen.
Alle info: André Desmidt, Kalvekeetdijk 83, 8300 Knokke-Heist of desmidt.a@gmail.com