5.4.13

Scapa Sports Iron Kid straks @sportoase Duinenwater

Op 3 januari  zijn de inschrijvingen voor de Scapa Sports Iron Kid van start gegaan. Momenteel zijn reeds 635 van de 990 beschikbare plaatsen ingevuld. Wie er als sportieve pagadder op vrijdag 23 & zaterdag 24 augustus er bij wil zijn op de eerste editie in Sportoase Duinenwater, schrijft zich dus best zo snel mogelijk in. 

Duinenwater in plaats van De Raan
Na de sluiting van openluchtzwembad De Raan moest de sportdienst op zoek gaan naar een nieuwe zwemlocatie. Zwemmen in het fonkelnieuwe Sportoase Duinenwater lag dan ook voor de hand. Op vrijdag 23 augustus is het parcours vanaf 18 uur gereserveerd voor triatleten van 10-12 jaar. De 3-9 jarigen komen op zaterdag aan de beurt. Vanaf 9.30 uur duiken de 8 en 9-jarigen in het water. Na de middag gaan de Iron Kids van 3 tot 7 jaar de uitdaging aan. Na het zwemmen kan je je rustig omkleden en klaarmaken voor de fietsproef. De 3 tot 5-jarigen fietsen om en rond het zwembadcomplex. De andere groepen verkennen tijdens hun fietsproef de mooie polders. De loopproef wordt afgewerkt rond het meer van Lakeside Paradise. De aankomst ligt tussen het meer en het zwembad. Deze prachtige omgeving waar er luidkeels kan gesupporterd worden voor de Iron Kids zal ongetwijfeld een ware Olympische sfeer oproepen.

Wil je dolgraag meedoen aan de Scapa Sports Iron Kid, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je mag kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.

De inschrijvingen lopen via www.knokke-heist.be tot woensdag 31 juli of tot dat een reeks volzet is. Klik hier om je in te schrijven.