31.8.12

Vanaf maandag weer ‘bruggenleed’

Automobilisten uit Knokke-Heist en vrachtchauffeurs die richting Zeebrugge rijden kijken vanaf maandag 3 september weer tegen 4 maanden brugellende aan bij de Pierre Vandammesluis. Na jaren verkeersproblemen door het schilderen van de sluisbruggen zijn nu werken aan het wegdek van de bruggen aan de beurt. De werken zouden duren tot 21 december. Er wordt gewerkt in vier fasen. Tijdens elke fase zijn de bruggen waaraan gewerkt wordt niet toegankelijk voor de weggebruikers. De nummering van de bruggen begint van landzijde naar de zee. De landwaartse bruggen 1 en 2 zijn gelegen aan de Isabellalaan. De zeewaartse bruggen 3 en 4 vindt men ter hoogte van de Kustlaan. Maandag wordt gestart met werk aan brug nummer 3. Dat is de sluiswaartse brug van het zeewaartse bruggenpaar.

Verloop van de werken
Fase 1: Van 3 september t/m 1 oktober : brug 3 aan de Kustlaan. Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 4. Het verkeer op brug 4 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 4.
Fase 2: Van 1 t/m 29 oktober : brug 1 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 2. Het verkeer op brug 2 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 2.
Fase 3: Van 29 oktober t/m 27 november : brug 4 aan de Kustlaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 3. Het verkeer op brug 3 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 3.
Fase 4: Van 27 november t/m 21 december : brug 2 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 1. Het verkeer op brug 1 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 1.
Het scheepvaartverkeer door de sluis wordt gedurende zes uur lamgelegd op 3 en 4 september, op 1, 2, 29 en 30 oktober en op 27 en 28 november.