31.8.12

Ook raadsleden leren stemmen

Maandag start in Knokke-Heist een reeks demonstraties om de inwoners vertrouwd te maken met het “elektronisch stemmen”. Dat gebeurt in de badstad namelijk voor het eerst. Een medewerker van de dienst Burgerzaken en Schepen Ingrid Reubens hebben donderdagavond ondertussen al tekst en uitleg verschaft aan de gemeenteraadsleden. Daaruit bleek alvast dat een en ander voor heel wat oudere mensen een stap te ver zal zijn. Geen goeie zaak dus voor de democratie in dit land. Ook burgemeester Lippens vond de procedure nogal omslachtig.

De testsessies voor de burgers in Knokke-Heist zijn als volgt:
Van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september: in de zaal Pierre Bayaux in het stadhuis op het Alfred Verweeplein in Knokke, telkens van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur.
Van maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september: in de inkomhal van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein 1 in Heulebrug Heist, telkens van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur.
Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september, in de vergaderzaal van het sportcentrum Molenhoek Westkapelle, telkens van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur.