9.5.12

Derde fase ’t Walletje verloopt volgens schema

Volgens het autonoom gemeentebedrijf AGSO Knokke-Heist verloopt de realisatie van de derde fase van het CO2-neutraal bedrijventerrein ’t Walletje volgens plan en binnen budget. Op deze site kunnen enkel lokale middenstanders zich vestigen. De voorwaarde is dat ze in Knokke-Heist gehuisvest zijn, lokale activiteiten uitoefenen en geen andere eigendommen hebben in ’t Walletje. De kavels werden toegewezen rekening houdend met de tewerkstelling en de aard van de activiteiten. Alle grondkavels zijn verkocht en de meeste kopers zijn nu druk aan het bouwen. Een viertal bedrijven zijn trouwens al aan werkzaam.

Bedrijvencentrum en bedrijfsverzamelgebouw

Het autonoom gemeentebedrijf AGSO Knokke-Heist is zelf bouwheer van het bedrijvencentrum en bedrijfsverzamelgebouw. Dit duurzaam gebouwencomplex bestaat uit twaalf bedrijfsloodsen, gegroepeerd in een verzamelgebouw en een kantoortoren met zes verdiepingen. De nieuwe loodsen voldoen aan de strengste brandweernormen, worden met hoogwaardige materialen gebouwd zodat zij zowel voor productie- als opslag gebruikt kunnen worden en multifunctioneel kunnen worden ingericht. Zij worden gebruiksklaar afgeleverd inclusief alle nutsvoorzieningen. Maximaal zeven loodsen worden verkocht. AGSO Knokke-Heist zal de overige tegen voordelige voorwaarden verhuren aan lokale starters die op zoek zijn naar huisvesting. Twee van de zes kantoorverdiepingen worden verkocht. Ook hier zijn twee vloeren bestemd voor lokale starters. Het gelijkvloers bestaat uit gemeenschappelijke ontvangst- en vergaderinfrastructuur en op de eerste verdieping zal AGSO - die voor het ogenblik huurt in een gebouw in de Knokkestraat in Heist - zelf z'n intrek nemen.

Geen gemeentelijke diensten naar bedrijvencomplex

Het verzamelgebouw zal tegen volgend jaar af zijn. De kantoortoren zelf wordt in het najaar van 2013 in gebruik genomen. De verhuurprijs voor loodsen en de koop- en verhuurprijs voor kantoren worden pas begin volgend jaar bepaald, waarna kandidaten zich zullen kunnen aanmelden. Ook hier gelden strenge voorwaarden om speculatie en onderverhuur tegen te gaan. Dit geeft zelfs al aanleiding gegeven tot het weigeren van kandidaten en het plaatsen van een tweede oproep. Inmiddels werden er al 4 loodsen verkocht. In tegenstelling tot ongefundeerde geruchten in de badstad "verhuizen er geen gemeentelijke diensten naar dit complex. Immers, de loodsen zijn bestemd voor industriële activiteiten en kunnen geen administratie huisvesten", aldus Agso.