26.2.12

Joris Massaer wint Mountainbike Beach Challenge

Op het strand van Knokke-Heist heeft Joris Massaer (Los Pedalos CT) de veertiende editie van de Nissan Mountainbike Beach Challenge op zijn naam geschreven. Dat bevestigen Mountainbike.be en de Twitterfeed van de Sportdienst in de badstad. Massaer haalde het na 48 km wedstrijd met een kleine voorsprong op de wederoptredende Nico Berckmans (MTB Team Langdorp). Nicolas Vermeulen (Nomadesk-Narviflex) vervolledigde op een dikke drie minuten het podium.Chico's tweede plaats scratch was eveneens goed voor de overwinning bij de masters. In deze categorie ging hij Peter Huyghe (11de) en Belgisch XC-kampioen Kris Hertsens (18de) vooraf. Dubbel feest trouwens in huize Berckmans want net als twee weken terug in Blankenberge toonde zoon Jens zich opnieuw de beste van alle juniores. Berckmans jr (19de) ging Robin Vanden Abeele (40ste) vooraf. Op de 32 km behaalde Frederik Devolder een overtuigende zege. Met net geen vier minuten voorsprong ging hij Steven Vanmolecot en Tom De Groote vooraf. Franky Taelman trok het laken naar zich toe bij de masters met een 5de plaats scratch, terwijl Cedric Beullens (23ste) en Ellen Van Loy (34ste) zegevierden bij de juniores en de dames. Op de korte afstand over één ronde toonde junior Yenzy Anteunis zicht de sterkste. Hij haalde het voor zijn leeftijfdsgenoten Owen Valcke en Renaat Keytsman. Jo Lauwers (7de) was de beste master, Diem Huysentruyt (9de) de eerste elite en Iris Vermeire (19de) de snelste dame.

Met dubbele winst in de beachraces van Blankenberge en Knokke-Heist mag Joris Massaer zich meteen ook de eindwinnaar noemen van de trofee 'Zandbiker 2012', het nieuwe regelmatigheidscriterium dat de organisatoren van beide strandraces deze winter in het leven riepen. Voeg daar nog de twee zeges van Massaer op het strand van Bredene aan toe en de Pepingenaar mag zich met recht en reden een jaartje 'King of the Beach' noemen.


Fotoreportages door Christel Bedert: Prestart Start Passage door Duinbergen

Joyce Vanderbeken primus bij de dames

Joyce Vanderbeken (Decock-Sportivo) was in Knokke-Heist de beste in de Nissan MTB Beach Challenge. De regerende Belgische XC-kampioene werd op het podium vergezeld door Githa Michiels (Trek-KMC) en Inne Gantois.Beide dames stonden meer dan hun mannetje op het Knokke-Heistse strand, getuige daarvan de 50ste plaats scratch - op een totaal van 650 deelnemers - van winnares Vanderbeken. Ook Githa Michiels mag terugblikken op een geslaagde wedstrijd met een 53ste plaats algemeen op 1:17 van VDB.

Top 3 dames 48 km
1. Joyce VANDERBEKEN in 1:53:08
2. Githa MICHIELS + 1/17
3. Inne GANTOIS

Top 10 48 km scratch:
1. Joris MASSAER in 1:35:19
2. Nico BERCKMANS +0:15
3. Nicolas VERMEULEN +3:02
4. Maarten HIMPENS +6:35
5. Kris HENDERIECKX +6:45
6. David OSAER +6:47
7. Robin VANDERNBOGAERDE +6:47
8. Robby MEUL +6:48
9. Henri DELHEYE +6:48
10. Alexander CHAMON +6:51