24.2.08

Oxfams Toeterweltoe

In de jaarlijkse Week van de Vrijwilliger zet de Oxfam Wereldwinkel de Knokke-Heistse helpers in de kijker. De week wordt op 1 maart ingezet met de slagzin “‘Het Toeterweltoe’ Vrijwilligers maken het verschil”. De Oxfam Wereldwinkel is een beweging die, door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel, opkomt voor het recht van iedereen op een menswaardig leven. De organisatie vraag aan mensen die daar sympathie voor hebben om op zaterdag 8 maart tweemaal te toeteren als ze voorbij een Oxfam Wereldwinkel komen. Dit uit respect voor de 7500 vrijwilligers die zich wereldwijd elke dag opnieuw inzetten. In Knokke-Heist zijn er 25 vrijwilligers die gratis hun tijd investeren in het project.

Ze verkopen producten van eerlijke handel, waarvoor de producenten in het Zuiden een eerlijke prijs kregen. Bovendien kan iedereen er terecht voor informatie over de ongelijke Noord-Zuidverhouding. Tenslotte geven de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel uitleg over eerlijke handel in scholen of bij verenigingen.

Oxfam Wereldwinkel - Kerkstraat 47 – 8301 Knokke-Heist – tel. 050 51 04 51 Openingsuren: van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10-12u en 14-17.30u.