28.2.08

800 deelnemers voor 10de Mountainbike Beach Challenge

Zaterdag mag men liefst 800 deelnemers verwachten bij de start van de Mountainbike Beach Challenge in Knokke-Heist. De wedstrijd wordt trouwens reeds voor de tiende keer georganiseerd door de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist. De deelnemers kunnen zaterdag kiezen tussen afstanden van 24 of 48 km. De wedstrijd is meteen ook het sluitstuk van het MTB Kustcriterium dat de 5 grote strandraces bundelt.

Sportief gezien mag men alvast gensters verwachten. Grote vraag is of de wereldtop in het veldrijden in staat zal zijn om de echte zandspecialisten van de zege te houden. Wereldkampioen cyclocross bij de beloften Niels Albert en oud-winnaar en vaste podiumklant Sven Vanthourenhout nemen alvast de handschoen op. Of de 4-voudige winnaar in Knokke-Heist, Bjorn Rondelez andermaal op het hoogste schavotje zal staan is zeer de vraag. Bjorn is immers aan een zeer onregelmatig seizoen bezig. De West-Vlaamse “King of the Beach” zal er echter op gebrand zijn om de overblijvende kandidaten voor de eindzege van het MTB Kustcriterium, Nico Berckmans en Jelle Hanseeuw het vuur aan de schenen te leggen. Berckmans won in Bredene en De Panne, doch werd slechts 21ste in Oostende. Hanseeuw werd 2 keer 2de en 1 keer 3de.

De start van de Mountainbike Beach Challenge vindt plaats op het strand ter hoogte van watersportcentrum van de RBSC Duinbergen. De 48 dames starten om 13.30 uur. De heren doen dat 5 minuten later.