8.8.07

Lombaerts en co hakken Dinamo in de pan

Zenit St Petersburg heeft woensdagavond in het eigen Petrovskiy wel heel erg zwaar uitgehaald tijdens de achtste finales van de Russische beker. Slachtoffer van dienst was Dinamo Moskou. Ze kregen maar liefst negen doelpunten om de oren.

Anatoliy Timoshchuk mocht van scheidsrechter Aleksandr Evstigneev tijdens een nerveuze eerste helft tweemaal vanop de stip proberen te scoren voor de thuisploeg. De Oekraïener miste niet en vloerde Zidrunas Karchemarskas een eerste keer na amper negen minuten. Zijn tweede strafschopdoelpunt verzilverde hij drie minuten voor de pauze. Knokke-Heistenaar Nicolas Lombaerts was toen (in de 38ste minuut) net ingevallen voor de geblesseerde Martin Shkrtel. In de toegevoegde tijd van die eerste helft mochten zowel Leandro Sebastian Fernandez en Igor Denisov vervroegd gaan douchen. Beide heethoofden liepen toen tegen rood aan. Lombaerts kreeg geel in de 82ste minuut.

Kort na de herneming kreeg Zenit zijn derde strafschop van de avond. Alejandro Dominguez eiste de bal op en joeg de 3-0 tegen de touwen. Beide teams maakten er in een spelletje tien-tegen-tien, en in ware cup-stijl, een zware veldslag van. De thuisploeg bleek over de beste fysiek te beschikken, maar het duurde tot op het uur vooraleer ze Dinamo helemaal KO sloegen. Invaller Konstantin Zyryanov stond amper een halve minuut op het veld toen hij zijn eerste kans verzilverde. Nog geen vijf minuten later prikte hij zelfs zijn tweede van de avond binnen. 5-0.

Vanaf toen ging het razendsnel en iedere kans was goed voor een doelpunt. Arunas Klimavicius en Tsvetan Genkov zorgden op een tijdsspanne van twee minuten voor een dubbele eerredder, maar al even vlug deelden de troepen van Dick Advocaat drie harde tikken uit. Andrei Arshavin maakte er eerst 6-2 van en seconden later vervolledigden zowel Timoshchuk als Zyryanov hun hattricks. 8-2.

Dmitriy Kombarov bezorgde tijdens de slotfase de Moskovieten nog een derde doelpunt, maar helemaal aan het einde plaatste Dominguez de kers op de taart... 9-3.