26.3.13

Optima Open 2013 strikt Boris Becker en Yannick Noah

Optima nodigt voor de vierde keer op rij alle tennisliefhebbers uit in de Royal Zoute Tennis Club van 15 tot 18 augustus in Knokke-Heist voor de nieuwe editie van Optima Open. En ook dit jaar pakt het prestigieuze tennistoernooi uit met klinkende namen want niemand minder dan Boris Becker en Yannick Noah maken hun intrede op de center court van Optima Open. Vier dagen op rij trakteren topsporters uit de gouden tennisjaren het publiek op tennis van de bovenste plank met een hoog entertainmentgehalte.

‘Boem, Boem, Becker’!
In 1985 maakte de wereld kennis met de snoeiharde opslag van Boris Becker. Hij werd op 17-jarige leeftijd de allerjongste Wimbledon-kampioen ooit. De voormalig wereldkampioen tennis behaalde tijdens zijn carrière maar liefst zes Grand Slamtitels. De Duitse Becker is één van de boegbeelden van het powertennis en hij komt met plezier naar Optima Open voor een krachtmeting tegen zijn vroegere tegenstanders.

Entertainment verzekerd met Yannick Noah
De Franse tenniskampioen Yannick Noah is bij tennisliefhebbers vooral bekend voor zijn overwinning tegen Mats Wilander in de finale van Roland Garros in ’83. Deze flamboyante tennisser met opvallende dreadlocks bereikte ooit de  derde positie op de wereldranglijst, zijn hoogste klassering als enkelspeler. Na een professionele tenniscarrière van meer dan 20 jaar, boekte Noah wereldwijd succes met zijn tweede passie: muziek. Hij toert wereldwijd rond en brengt zowel covers als zijn eigen songs. De immer sympathieke Noah heeft een goed gevoel voor humor en staat garant voor tennisentertainment van topniveau!

Toernooidirecteur Andy Hancock is verheugd met de komst van deze twee toppers. ‘Na drie succesvolle edities, is het tijd voor de nieuwe generatie tennislegendes, de generatie die roem maakte na Björn Borg en John McEnroe. Boris Becker en Yannick Noah zijn absolute topspelers die hun naam in de tennisgeschiedenis gebeiteld hebben.’, aldus Hancock. De volgende namen worden eind april aangekondigd. Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste een jaar verlaten hebben en 30 jaar of ouder zijn. Naast de Champions Tour single matches, organiseert Optima Open, los van de ATP Champions Tour rankings, ook elke speeldag een ‘Special Guest Double Match’ met legendes van weleer. Een overzicht met de uurregeling van de geplande wedstrijden, vindt u hier.

Tickets voor Optima Open 2013 zijn nu verkrijgbaar via www.optimaopen.be. Prijs ongenummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 27,5€ - 17/08 en 18/08: 30€. Prijs genummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 35€ - 17/08 en 18/08: 37,5€