27.3.13

Gabriel Rios brengt nieuwe nummers in ’t Verzet

Op zaterdag 20 april is Gabriel Rios te gast in Knokke-Heist, meer bepaald in Jeugdclub ’t Verzet (naast zwembad Sportoase). Gabriel Rios werd geboren in 1978 in San Juan te Puerto Rico, maar is evengoed thuis in België.  Man noch muziek zijn eenvoudig te omschrijven of toe te wijzen aan een bepaald genre. Van de gevoelige electropop op Angelhead (2007) tot de sprankelende, door een simpele piano voortgestuwde single Dauphine. Op diezelfde zoektocht naar de grenzen van zijn talent schuwt Rios de samenwerkingen niet, zoals die met percussionist Kobe Proesmans, jazzgrootheid Jef Neve of reggeapopheld Michael Franti. Bij ons staat hij alleen op het podium, samen met zijn gitaar. Hij brengt face to face met zijn publiek een mix van nieuwe en oude nummers.

In het voorprogramma speelt Hendrik Lasure die muziek studeerde aan deKunstAcademie van Knokke-Heist. Dit jaar werd hij omwille van zijn uitzonderlijke muzikale kwaliteiten toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel: eerste jaar bachelor jazzpiano. Het bijzondere is dat Hendrik nog maar 15 jaar is en dus ook nog middelbare school volgt. Hij maakte zijn debuut als solo pianist vorige zomer op het Gaume Jazz Festival.  Voor het eerst verzorgt hij het voorprogramma van een grote artiest. Eén van de kerndoelstelling van de jeugdclub is immers jong talent een podium bieden.
 
Nadien kan er nog gefeest worden op de dancing vibes van DJ Tortus [Ragga, Dancehall, Jungle] en DJ Gio [Ragga, Dancehall].

Zaal ’t Verzet – Duinenwater 45 – Knokke-Heist
Tickets in Jeugdclub ’t Verzet, Fnac, De Marge, Night Shop Sam en Jann Ricc.
VVK 12 euro, ADD  15 euro, leden Jeugdclub ’t Verzet: 10 euro (enkel te koop in het Verzet) – start 20u30