21.3.13

6de Tussen-2-feestenloop verhuist van Westkapelle naar Knokke

De winterse Tussen-2-feestenloop georganiseerd door de personeelsraad van de brandweer, vond 5 jaar lang plaats in Westkapelle.  De volgende editie ondergaat een metamorfose en wordt in het centrum van Knokke gehouden.  Het basisconcept blijft behouden. Deze sportief-ludieke happening vindt traditiegetrouw plaats op 26 december, tweede kerstdag. Het evenement wordt opgesplitst in een sfeervolle stratenloop met kinderloop (1.2 km), familieloop (5 km) en de grote stratenloop (10 km). Er is een nevenklassement voor snelste brandweerman/vrouw, de meest origineel verklede deelnemer en groep en de winnaar van de vliegende tussenspurt.
     
Wat zijn de wijzigingen?

De eerste loop start pas om 19 uur i.p.v. ’s middags. Het parcours loopt via Lippenslaan, Dumortierlaan, Driehoeksplein en Lippenslaan. De start bevindt zich ter hoogte van slagerij Vandycke. De aankomst situeert zich aan de ijspiste op het Alfred Verweeplein. De deelnemers kunnen zich omkleden in sporthal Ten Bunderen in de Cassierstraat.
De opbouw verloopt als een geoliede machine waardoor deze amper een half uur in beslag neemt. Slechts de aankomst- en startzone, de draai naar de Dumortierlaan en het keerpunt aan het Driehoeksplein worden met nadars voorzien. Geparkeerde auto’s krijgen een flyer onder de ruitenwisser met de melding dat ze kunnen blijven staan maar tijdens de wedstrijd zelf kan er niet weggereden worden tussen 18.45  tot ongeveer 22 uur. Doorgaand verkeer blijft dus zeker mogelijk tot 18 uur. De meeste handelszaken op het parcours blijven vlot met de auto bereikbaar tot 18.30 uur. De Raad voor Lokale Economie juicht het initiatief alvast toe vermits dit evenement ongetwijfeld heel wat volk op de been zal brengen.