23.11.12

Surfers’ Triatlonteam van Londen naar Parijs

In Knokke-Heist wil het Surfers’ Paradise triatlon team een nieuwe uitdaging aangaan. Leden hebben namelijk hun zinnen gezet op de “Arch to Arc Enduroman”, die op 13 juni volgend jaar z’n beslag kriijgt. Het gaat om een gebeuren dat niet van de poes is. Er wordt gestart bij Marble Arch in hartje Londen voor een 200 km looptocht naar Dover. Daar wordt het Kanaal overgezwommen naar de Franse kust in de buurt van Calais. Vervolgens staat 300 km fietsen op het programma naar hartje Parijs om te eindigen aan de Arc de Triomphe. Dit alles moet in estafette en binnen de 48 uur worden afgewerkt. Elk team bestaat uit 6 atleten, waarbij volgens een vaste vooraf bepaalde volgorde iedereen precies 60 minuten moet sporten en daarbij de meeste afstand afleggen. Na 1 uur is het dus de beurt aan de volgende atleet, en heb je een rustperiode van 5 uur voor je weer aan de beurt komt. Zes Teams kregen de mogelijkheid hieraan deel te nemen in wedstrijdvorm, en dus zijn er ook 3 Engelse en 3 Belgische teams ingeschreven. Daaronder dus het zestal van Knokke-Heist, allen leden van het Surfers’ Paradise Triatlon team. Momenteel is alles in voorbereiding want op logistiek vlak komt er toch heel wat bij kijken. (Volgwagens, mobile home, fietsenvervoer, en vooral begeleidingsboot en loods + begeleiding voor de oversteek)

Op de foto van links naar rechts het A2A-team met Jean Deloddere, Jan De Maesschalk, Mario Fagel, Thijs Blondeel, Frank Vanleenhove en Yves Depoorter.

Iedereen die denkt een steentje te kunnen bijdragen of nuttige tips of suggesties heeft is welkom, terwijl het team ook op zoek is naar sponsors om de ganse operatie financieel draaglijk te maken. Alle info op http://www.enduroman.com/ info@surfersparadise.be