21.11.12

Aanvraag bewonerskaarten parkeren 2013

Vanaf 1 december kunnen bewoners en tweedeverblijvers in Knokke-Heist hun parkeerkaarten voor volgend jaar aanvragen. De aankoop van deze vignetten kan op twee manieren gebeuren: via het e-loket op het internet en door een bezoek aan de parkingshop in het stadhuis van Knokke. Men moet zich wel voorzien van de noodzakelijke documenten. Om mogelijks lange wachttijden te vermijden bij het aanschuiven in de parkingshop adviseert het gemeentebestuur om de bewonerskaart online via e-loket aan te kopen. Betalingen via overschrijving zijn niet mogelijk.1. E-loket
U meldt zich aan via het e-loket op http://onderzoek.knokke-heist.be/parkeren  U volgt stap voor stap de gebruiksaanwijzing en kan vervolgens online betalen. U kunt kiezen om de kaart via de post thuisbezorgd te krijgen of om deze te komen afhalen in de parkingshop .  Er is een e-loket voorzien voor inwoners en een e-loket voor tweede verblijvers. Door gebruik te maken van het e-loket kiest u voor een gemakkelijke en betrouwbare manier van online betalen met een snelle aflevering van de kaart.
2. Bezoek parkingshop
U komt langs in de parkingshop in het gemeentehuis van Knokke op het Alfred Verweeplein. Vergeet niet de nodige documenten mee te brengen: Inwoner: identiteitskaart , inschrijvingsbewijs van de wagen, voor leasing- of bedrijfswagens is een attest gebruikelijke chauffeur (of statuten van het bedrijf) vereist. Privé gebruiksrecht is niet toegestaan. Tweede verblijver: identiteitskaart, inschrijvingsbewijs van de wagen, aanslagbiljet van de belastingen op tweede verblijf, voor leasing- of bedrijfswagens is een attest gebruikelijke chauffeur (of statuten van het bedrijf) vereist. Privé gebruiksrecht is niet toegestaan. Tweede verblijver/huurder: de documenten zoals vereist voor een tweede verblijver én een geldig huurcontract.
De parkingshop is geopend van maandag tot donderdag van 08.30 – 12.00 en 13.30 tot 16.30 uur , vrijdag van 13.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.30 -11.30 uur. 
Voor alle info: knokke-heist@parkeren.be ; tel. 05034 2306