22.10.12

Verlies voor Knokke-Heistse basket

Tijdens de zesde competitiewedstrijd van het seizoen moest de Knokke-Heistse basketclub Namedis Chape afgelopen weekend in de Stormmeeuw als nieuwkomer in Derde Nationale de duimen leggen tijdens het regionale derby tegen Oostkamp. Toch werd het een vrij evenwichtige wedstrijd waarbij Knokke-Heist zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. Oostkamp eindigde Q3 met een 10p voorsprong (51-61). In Q4 wachtte Oostkamp zo'n 3 minuten om te scoren. De thuisploeg zag het opnieuw zitten en werkte efficiënter af. Dankzij een belangrijke 3p van Xavier bleef Oostkamp in de overwinning geloven maar thuisploeg Knokke-Heist naderde toch tot op 2 punten in de laatste minuut. Via 2 vrijworpen van Gerrit kwam Oostkamp op 4 p voorsprong met nog 16sec te spelen. De Knokke-Heistse basketters slaagden er niet in om hun laatste aanval te benutten en Sven kon met zijn derde driepunter de eindstand vastleggen op 66-73.

Knokke-Heist: Goethals 2, Tratsaert 10, Dhaese 8, Vandekeere 3, Robeyst 17, Franchoo 3, De Pauw 10, Casier 9, Audenaert 2, Vandewalle 2; Oostkamp: Major 16, Guillemyn 17, Vervaele 6, Carton 8, Veldeman 9, Maelegheer 8, Mylleville 9.