23.10.12

Politie zoekt opnieuw identiteit van in Zeebrugge vermoorde vrouw

De politie in ons land heeft een nieuwe speurtocht ingesteld naar de identiteit van een vrouw die twee jaar geleden vermoord in de duinen van Zeebrugge werd aangetroffen. Dat gebeurt op verzoek van de Procureur des Konings in Brugge en van onderzoeksrechter Gevaert. Het lijk werd op 17 augustus 2010 gevonden door spelende kinderen die een hand boven het zand zagen het uitsteken. Wanneer de vrouw juist om het leven kwam, kan niet precies worden achterhaald. Tijdens de zomermaanden waren toen veel mensen naar Zeebrugge afgezakt voor een paar strandfestivals. Meer bepaald: “Fuse on the beach” (03/07/10) en “Polé Polé Beach” (06-08/08/10). De politie wil met de nieuwe campagne iemand vinden die de vrouw in het voorjaar van 2010 heeft gezien? Alleen of met anderen? Kwam de vrouw op een festival in contact met haar moordenaar? Met een extra profieltekening en een affichecampagne in Vlaanderen en Nederland hopen de speurders het slachtoffer eindelijk een naam te kunnen geven. Het onderzoek wijst uit dat de vrouw ter plaatse door verstikking om het leven kwam. Iemand (1 of meerdere personen) moet haar met het losse duinzand hebben bedekt om haar lichaam te verbergen. Uit het isotopenonderzoek blijkt dat de vrouw wellicht komt uit Oost-Europa of Noord-Afrika en dat ze de laatste maanden tot jaren in Vlaanderen of Nederland heeft verbleven.

Beschrijving
Het gaat om een blanke vrouw, tussen 25 en 35 jaar oud. De vrouw is slank en 1m61 lang. Ze heeft lang zwart haar en verzorgde teennagels (French Nails). Geen tatoeages. Ze heeft 2 gaatjes in beide oorlellen maar bij het aantreffen droeg ze geen juwelen. De wetsdokter sluit niet uit dat ze een kind heeft of een miskraam heeft doorgemaakt.

Kledij
De onbekende vrouw droeg westerse kleren.
- een zwarte gilet (C’Kenza),
- een wit T-shirt met een fantasie-insnijding op de rug en een zwarte voering met de opschriften « I got you forever » en « Seduction »,
- een witte legging met aan de broekspijpen sierbandjes (3) met hartmotieven en sierknoopjes (5),
- een witte harembroek of sarouel met broekzakken,
- een zwarte bh (Hunkemöller) en een zwart slipje (Zeeman).