12.6.12

Knokke-Heist sleutelt aan parkeerbeleid

Per 1 juli worden in de badstad een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het parkeerbeleid. Om te beginnen worden de parkeerplaatsen aan de zijkanten van het stadhuis in Knokke “blauwe zone”. Men kan er dan elke dag een halfuur parkeren met parkeerschijf. Zo krijgen de bezoekers van het stadhuis de kans om gratis te parkeren in de directe omgeving. Tegen 1 juli wordt ook een aantal wijzigingen doorgevoerd om bepaalde knelpunten of verwarrende toestanden weg te werken. Zo worden dan de parkeerplaatsen aan het Verweeplein (behalve aan de zijkanten van het stadhuis), die nu ofwel oranje, ofwel groen zijn, allemaal groen. Hetzelfde geldt voor de Boudewijnlaan. Ook het Europaplein in Duinbergen verandert van oranje naar groen. Het stuk Kursaalstraat tussen Stadhuis- en Marktstraat wordt eveneens groen (i.p.v rood). De Zoutelaan tussen de Lippenslaan en de Elizabetlaan heeft nu een rode en een groene zone; daar wordt alles oranje. Ook het Oosthoekplein (nu blauwe zone) wordt oranje, terwijl de blauwe zones Lammekenslaan/Binnenhof en Gemeenteplein groen worden.

Ter herinnering
rode zone: alle dagen van 11 tot 19 uur te betalen, tarief 2 EUR/uur, maximaal 1 uur parkeren
oranje zone: alle dagen van 11 tot 19 uur te betalen, tarief 1,50 EUR/uur (voor de eerste 5 uren) of 15 EUR/dag
groene zone: enkel tijdens weekends, schoolvakanties en op feestdagen te betalen van 11 tot 19 uur, tarief 1 EUR/uur of 3 EUR/dag, andere dagen gratis
De kleuren zijn terug te vinden op de parkeerautomaten.

Bewonerskaarten
MINI-kaart: u kunt onbeperkt parkeren in blauwe zones, behalve in die blauwe zones waar de borden aangeven dat u elke dag een parkeerschijf moet gebruiken. Op het parkeerplan is de toegelaten zone lichtblauw aangegeven, de niet-toegelaten plaatsen donkerblauw. In alle andere zones dient u de gewone parkeerregeling te volgen.
MAXI-kaart: u kunt parkeren in de blauwe zones zoals bij de mini, en daarbovenop gratis in de groene zone. In de oranje zone kunt u parkeren tegen 1 EUR/dag tijdens weekends, schoolvakanties en op feestdagen. Op andere dagen parkeert u in de oranje zone gratis. In de rode zones dient u de gewone parkeerregeling te volgen.

Het volledige parkeerplan is terug te vinden op www.knokke-heist.be.