2.3.11

Inschrijven voor de Nissan Mountainbike Beach Challenge kan nog tot maandag

Op zondag 13 maart organiseert het Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist de 13de editie van de Nissan Mountainbike Beach Challenge. Dat is de bekende strandrace die over 24 of 48 km de volledige kustlijn volgt van Duinbergen tot aan het Zwin. Er wacht de deelnemers een zeer gevarieerde omloop met hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de glooiingen van het Zwin, een slijkerige grasstrook in de Polders en de steile macadamhellingen in Duinbergen. Dat samen maakt het een echte "Challenge". Het startschot wordt om 11.30 u gegeven door sportschepen Daniël De Vlamynck. Vorig jaar hebben liefst 730 mountainbikers deelgenomen aan het evenement.

Inschrijven voor de Nissan Mountainbike Beach Challenge kan nog tot en met maandag 7 maart via www.mountainbikebeachchallenge.be. Deelnemers hebben de keuze tussen “De Dikke Bandentocht” (4 km voor jongeren tussen 10-14 jaar), de 24 km of de 48 km. De deelnameprijs voor de Dikke Bandentocht bedraagt €10, voor de 24 en 48 km betaalt men €18. Hier zit telkens €5 waarborg in vervat. De mogelijkheid bestaat om mits voorafgaande reservatie een mountainbike te huren.


De Nissan Mountainbike Beach Challenge is de eerste activiteit van het sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”. Dit project bundelt 10 sportevents. Wie aan 5 van de 10 events deelneemt, mag rekenen op een getrouwheidspremie ten belope van de helft van het betaalde inschrijvingsgeld. Wie aan alle 10 de sportevents deelneemt ook het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug.