4.3.11

Weer gemaskerde politie op Heistse Carnaval

In Knokke-Heist pakte men op de valreep nog uit met de mededeling dat voor het 3de jaar op rij ook enkele politie-inspecteurs zich verkleed onder de Carnavalisten zullen mengen. Kleurrijke undercover agenten houden zo een extra oogje in het zeil tijdens de Carnavaldriedaagse, waarvan de zondagse Carnavalsstoet, het Bal van de Zeemeermin en de Avondoptocht op dinsdag de hoogtepunten zijn. Om de feestperiode vlot en veilig te laten verlopen, heeft het gemeentebestuur verder een tijdelijke politieverordening opgesteld.

Enkele aandachtspunten:

Algemene veiligheid
De bestuurders van de carnavalswagens zijn onderworpen aan de bepalingen van het verkeersreglement. Zij rijden dus nuchter!
Het gebruik van de geluidsversterking van de praalwagens is buiten de feestzone verboden na middernacht.
De carnavalisten gebruiken de urinoirs die langs het parcours zijn geplaatst. Na de stoet kunnen de toiletten in cafés en toiletwagens worden gebruikt. Portalen en brievenbussen zijn geen openbare wc’s!
Het is verboden stroomgeneratoren, licht ontvlambare vloeistoffen en gemakkelijk brandbare materialen bij zich te hebben. Tijdens de zondagstoet kunnen de officieel ingeschreven groepen de stroomgenerator van hun praalwagen bijvullen in de pitstop aan het Stadion De Taeye.


Verbod op glas
In de stoet geldt er een absoluut verbod op glazen recipiënten. Alleen blik en plastieken, kartonnen of kunststoffen bekers worden toegestaan.
Het achterlaten op de openbare weg van glas, breekbare materialen of andere recipiënten die snijwonden kunnen veroorzaken, is verboden in de feestzone.
Winkels in de feestzone mogen geen drank in glazen recipiënten verkopen. Dit verbod geldt tussen 20.00 uur en 08.00 uur.
Cafés en tijdelijke drankgelegenheden in de feestzone mogen geen glazen recipiënten gebruiken. De uitbaters gebruiken enkel plastieken, kartonnen of kunststoffen bekers. Ook het meeleveren van flessen is niet toegelaten.
Voor meer informatie:
www.lokalepolitie.be/5446