23.3.11

Herstel vorstschade in Knokke-Heist

Vanaf vrijdag 1 april wordt er frees- en asfalteringswerk uitgevoerd in diverse straten in Knokke-Heist. Het gaat om het herstel van putten in het wegdek die werden veroorzaakt door de vorst van afgelopen winter. Vorstschade treedt vooral op in oudere wegdekken en de kans op schade neemt toe bij strenge vorst, in combinatie met vries-dooi-wisselingen. Onder verkeersbelasting ontstaan er scheurtjes in het asfalt, waar water in kan komen. Bij vorst bevriest het water in het asfalt en zet het uit. Uit een telling blijkt trouwens dat in Knokke beduidend meer straten beschadigd werden door het winterweer dan in Heist. In totaal worden in de badstad een '85 putlocaties' aangepakt. (In Knokke 35 locaties, in Heist 23, in Duinbergen 4 en in Westkapelle 23). Een en ander zal de gemeente bijna 51.000 euro kosten. De hogere overheid zal over enkele weken trouwens in de badstad ook de 'winterputten' dempen die worden aangetroffen in de Gewestwegen.


In de deelgemeente Heist zal door de gemeente gewerkt worden in de de Gemblinnestraat, de Vrièrestraat, Hermans-Lybaertstraat, Sint-Jozefsstraat, Sint-Antoniusstraat, Breed Veertien, Noordhinder, Scheurleg, Noordstraat, Krommedijk, Anemonenlaan en Zeegrasstraat.



In Knokke wordt vorstschade hersteld in de Jozef Nellenslaan bij Canadasquare, Lispannenlaan, Meerlaan noord, Elizabetlaan kruispunt Lippenslaan, Knokkestraat, Boudewijnlaan, Helmweg, Apollo XI-laan, rotonde Elizabetlaan - Zoutelaan, Zoutelaan oost, Prins Karellaan, Berkenlaan, Rijkswachtlaan, Bronlaan, Duindistelstraat, Camille Lemonnierlaan en Graaf Leon Lippensdreef.



In Westkapelle: Sluisstraat hoek Koekoekstraat, Kalvekeetdijk, Hoekestraat, Greveningedijk, Nederenheerweg, Dikkedijk, Roden Ossenstraat, Waterstraat, en de Fonteinestraat.