20.1.11

Reissteun voor doofblinden in Knokke-Heist

De steun van de overheid aan doofblinden blijkt onvoldoende om hen ook enige ontspanning te verschaffen of van een vakantie te laten genieten. Dat is echter nodig om uit de vaak totale eenzaamheid te kunnen ontsnappen. Met dat doel werd de Helen Kellerclub opgericht. Dankzij deze vormings- en ontspanningsvereniging kunnen doofblinden onder meer deelnemen aan een jaarlijkse buitenlandse uitstap. Dit jaar staat een doofblindenreis van één week naar Finland op het programma. Het is voor de getroffenen een unieke kans om met doofblinden uit andere Europese landen in contact te komen. Het is ook de enige reis die aangepast is voor doofblinden. Elke doofblinde, waaronder Conny Vandenbossche uit Knokke-Heist, is momenteel dan ook op zoek naar een bedrag van zo’n 2.000 euro. Er moet namelijk ook voor een begeleider betaald worden. Om het geld op tafel te krijgen hoopt men op bijdragen van privé personen en service clubs.


U kunt de doofblinden steunen door een storting op: IBAN: BE33 7330 3312 7146 BIC: KREDBEBB van Fevlado VZW HKC met de mededeling: steun doofblinden. Wilt u een attest bij storting van een gift van minstens 40 EUR, dan stort u op IBAN: BE36 4487 6565 8181 BIC: KREDBEBB van Fevlado vzw met de mededeling: gift voor Doofblinden. Voor alle verdere informatie in verband met deze actie kunt u terecht bij legrand.bernard@skynet.be of tel. 0477 800 306

Wilt u specifiek Conny uit Knokke-Heist steunen, stort dan uw bijdrage op rek 738-0195727-03 van Conny Vandenbossche met de vermelding: Doofblindenreis Conny.

Meer informatie over de Helen Kellerclub:
http://www.fevlado.be/ledenbeweging/leden.aspx#hkc