3.12.10

Nieuwe sociale huur- en koopwoningen voorgesteld in Knokke-Heist

In het Sociaal Huis hebben de bouwmaatschappij t’ Heist Best en Vivendo na de oplevering de 20 nieuwe sociale woningen in de straten Sloep en Roergang van de wijk Heulebrug voorgesteld. Het gaat om 13 koopwoningen en 7 huurhuizen. Alle woningen hebben 4 slaapkamers. De toewijzing van de 7 huurwoningen is al eerder gebeurd door t' Heist Best. De huurders werden uitgekozen met inachtneming van de wettelijke toewijsprocedures, zoals bepaald in de Vlaamse Wooncode. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met de chronologie van inschrijving, gezinsgrootte en historiek van woonst. De huurprijs wordt individueel per huurder bepaald in functie van het inkomen. De gemiddelde huurprijs voor de nieuwe huurders bedraagt 450 euro.


Voor de 13 koopwoningen ligt de gemiddelde verkoopprijs rond de 220.000 euro; vrij duur, maar voor Knokke-Heist redelijk goedkoop. Er zijn 25 kandidaat-kopers. Binnenkort worden de woningen toegewezen. Prioriteit wordt daarbij gegeven aan gezinnen met kinderen. In de aanpalende straat Bakboord, worden door Vivendo en t' Heist Best binnenkort ook nog twee appartementsgebouwen met in totaal een 50-tal woongelegenheden opgetrokken. Ook in de deelgemeente Ramskapelle werken beide Sociale bouwmaatschappijen samen. Daar zullen 46 sociale woningen gebouwd worden: opnieuw een mix van koop- en huurwoningen.

Voor inschrijvingen of inlichtingen kunnen kandidaten voor huurwoningen terecht bij 't Heist Best, Kraaienestplein 1 bus 4 te 8301 Knokke-Heist (tel. 050 530.890).
Voor inschrijvingen of inlichtingen kunnen kandidaten voor koopwoningen terecht bij Vivendo, Koningin Astridlaan 134 bus 1 te 8200 St.-Michiels-Brugge (tel. 050 44 61 10).