30.11.10

Knokke-Heist maakt nu ook sommige niet-prioritaire wegen ijsvrij

Na een evaluatie van de toestand van de wegen in Knokke-Heist heeft het gemeentebestuur dinsdag beslist om ook de niet-prioritaire gemeentelijke wegen zoveel mogelijk ijsvrij te maken. Ondertussen is al 60 ton pekel uitgestrooid op de straten van de badstad sedert de winter z’n offensief heeft ingezet. Op heel wat plaatsen moest handmatig gestrooid worden, wat veel arbeidsintensiever en minder efficiënt is dan het machinaal strooien. Nieuwe leveringen zout worden verwacht, gezien eind vorig week amper 100 ton strooizout beschikbaar was in de gemeente.

Toch blijven heel wat straten moeilijk berijdbaar. Dat is ondermeer het geval met de weg naar Retranchement. Het is volgens de gemeente echter onmogelijk om alle straten sneeuw- en ijsvrij te maken. "De technische diensten letten permanent op de toestand van die straten (een 75-tal: zie twee lijsten) die het bestuur heeft aangewezen als prioritair. Ze strooien bij waar en wanneer nodig. Ook wijst het bestuur erop dat zout alleen geen wonderen doet: het moet door de auto's worden ingereden. Daar waar er weinig verkeer is, haalt het zout helaas niet veel uit", aldus het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist benadrukt in een mededeling dat de burgers, volgens het politiereglement, hun eigen stoep en greppel sneeuw- en ijsvrij moeten houden! Bij appartementsgebouwen is de bewoner van elk appartement aan de straatkant verantwoordelijk - en aansprakelijk bij eventuele ongevallen - voor zijn gedeelte. Is de benedenverdieping momenteel onbewoond, dan gaat die plicht over op de bewoner van de eerste verdieping, enz. Graag meteen de gemeenschappelijke delen (ingang, oprit, ...) meenemen!