30.3.10

Couleur Locale van Knokke-Heists toneel bekoort zelfs Rob de Nijs

De voorbije dagen werd overal in de badstad met veel lof gezwaaid over de theaterproductie "Eén vloog over het koekoeksnest” van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist. Zonder uitzondering waren alle toeschouwers laaiend enthousiast over de opvoering. Dat was ook het geval voor zanger Rob de Nijs, die net als de andere aanwezigen recht veerde om de 22-koppige cast te trakteren op een staande ovatie. De combinatie van hilarische fragmenten en sterk ontroerende momenten liet blijkbaar ook deze professionele artiest niet onberoerd. Hoewel een aantal spelers een West-Vlaams, Gents of Antwerps dialect hanteren, genoot de Amsterdammer zichtbaar van de talrijke scherpzinnige woordspelingen. Bij de aanwezige Knokke-Heistenaars viel vooral ook de sterke couleur locale zeer in de smaak. De knappe regie van Dirk Van Den Broeck met o.a. videobeelden en live muziek van Bert de Nijs en zangeres Ilse Gysel kon de BN (Bekende Nederlander) uitermate bekoren. "De manier waarop regisseur en cast dit stuk in een eigentijdse context met een sterke couleur locale hebben gegoten", geeft een totaal nieuwe dimensie aan "One flew over the cuckoo's nest", aldus Rob de Nijs die de hele ploeg in de coulissen nog eens persoonlijk kwam feliciteren.


Op woensdag 31 maart om 20 uur speelt het KTKH in Scharpoord nog een extra en allerlaatste voorstelling van "Een vloog over het koekoeksnest". De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers van Haïti.

Cast: Veronique Buysse - Eddy Caelenberghe - Kevin Dedeene - Jan De Groote - Saartje Demarest - Bert de Nijs - Anne Dobbels - Janice Gryson - Ilse Gysel - Filip Maertens - Yves Merlevede - Marc Mortier - Christa Pintelon - John Poppe - Steve Poppe - Olivier Speybroeck - Johan Storme - Georges Van Coile - Ann Van Geeteruyen - Marc Van Meenen - Tania Watelle - André Woussen
Kaarten: tel. 050 630 430 of
cc.ticket@knokke-heist.be