22.7.07

Zenit verliest topper van Spartak

Zenit Sint-Petersburg van trainer Dick Advocaat is zijn leiderspositie in de Russische competitie kwijt. De ploeg verloor zaterdag met 3-1 bij Spartak Moskou, dat nu met twee punten voorsprong de nieuwe lijstaanvoerder is. In alle geval treft onze stadsgenoot Nicolas Lombaerts geen schuld bij deze afgang. De Knokke-Heistenaar werd namelijk niet opgesteld bij dit belangrijke treffen tegen de Moskouse topploeg. Lombaerts herstelt volgens Sportreport (Спортрепорт) namelijk van een letsel opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Rostov. Doelman

Vjatsjeslav Malafejev van Zenit kreeg tegen Spartak in de 59ste minuut rood en dat feit kostte Zenit de kop. Malafejevs vervanger kon twee minuten later niet verhelpen dat Spartak uit een penalty van Roman Pavlijoetsjenko op 2-1 kwam. De Russische spits had de thuisploeg ook al op 1-0 gezet, maar Andrei Arsjavin maakte die voorsprong op slag van rust ongedaan. Nikita Bazhenov zorgde zeven minuten voor tijd voor de derde treffer van Spartak.