8.6.12

Alcoholtester niet vergeten op reis. Denk ook vaccinatie

De politie van Knokke-Heist waarschuwt vandaag inwoners die met vakantie naar het zuiden vertrekken. In Frankrijk moet namelijk vanaf 1 juli in elk voertuig een alcoholtester liggen. Zo kan een bestuurder zelf nagaan of hij of zij de alcohollimiet heeft overschreden. De verplichting geldt ook voor mensen die nooit alcohol drinken. De Franse politie zal komende zomer een waarschuwing geven als ze een inbreuk op de nieuwe regel vaststellen. Vanaf 1 november wordt echter een boete opgelegd. Meer informatie vind je HIER.

Denk ook aan de reisvaccinatieDe gemeente Knokke-Heist wijst vandaag dan weer op de reisvaccinaties. Vaak wordt er niet gedacht aan de gezondheidsrisico's die een verre-reis met zich meebrengt. Vaccinaties zijn nodig voor de meeste tropische bestemmingen, maar ook voor een aantal bestemmingen in andere landen, zelfs in Europa. Welke vaccinaties aanbevolen zijn, hangt af van de reisbestemming, de duur van de reis, de manier van reizen en van een aantal persoonlijke medische kenmerken. Elke reiziger moet ook steeds individueel advies krijgen. In eenzelfde land zijn bepaalde maatregelen immers slechts geldig voor sommige reizigers, in sommige seizoenen, of in sommige streken.

Raadpleeg uw arts minstens 1 maand vóór vertrek


Laat deze aanbevelingen checken door uw huisarts (of door een erkend vaccinatiecentrum). Zo bent u zeker dat ze nog actueel zijn en aangepast aan uw persoonlijke situatie. Vergeet niet dat de vaccinaties tegen tetanus, difterie en poliomyelitis onontbeerlijk zijn voor iedereen, reiziger of niet. Het is mogelijk dat er andere specifieke inentingen aangeraden worden. Vraag inlichtingen bij uw ziekenfonds (de meeste ziekenfondsen betalen de vaccins voor reizigers gedeeltelijk terug) en sluit een reisverzekering af.