13.6.11

Zeedijk weer verkeersvrij vanaf 4 juli

De zeedijk van Knokke-Heist wordt van 4 juli tot 8 september weer verkeersvrij. Dat betekent dat voertuigen tijdens de zomervakantie van 10.30 tot 22 uur geen toegang hebben tot de dijkboulevard. Met de verkeersvrije zones gaat het om de zeedijk tussen de Elizabetlaan en de Parkstraat, tussen de Anemonenlaan en de Majoor Quaillestraat en tussen de Meerlaan en Oosthinderstraat. Tijdens de verkeersvrije periode zijn de verzinkbare palen in werking. De toegang tot de verkeersvrije zones is dan enkel toegelaten voor hulpdiensten en houders van een badge. Een dergelijke vrijgeleide kan bekomen worden door vaste bewoners, tweede verblijvers of toeristen die een garage hebben of huren op de zeedijk. Om hiervoor een toelating te krijgen dient men zich aan te melden bij de dienst Verkeersbeleidszaken van de Lokale Politie in de Rijkswachtlaan 42. Bij de maandwissel, op 31 juli en op 1 en 31 augustus is het tijdelijk opnieuw mogelijk om overdag op de zeedijk te rijden.


Een badge en doorlaatbewijs kunnen worden afgehaald vanaf maandag 20 juni , op bovenstaand adres. Enkel elke werkdag tussen 9 en 12 uur.

Voor meer inlichtingen: dienst Verkeersbeleidszaken van de lokale politie Damme/Knokke-Heist in de Rijkswachtlaan 42; dit enkel elke werkdag van 9 tot 12 uur, of telefonisch op het nummer 050 619 640.