11.2.09

Liefdesloop start onder Liefdesboog

Liefst 130 duo’s zijn in de badstad ingeschreven voor de “Love Bike and Run” die zaterdag wordt gehouden. Deze strandduotlon for lovers and friends start in de schaduw van de liefdesboog op het strand van Duinbergen ter hoogte van het Stübbenpark. Elk duo gaat op Valentijnsdag de uitdaging aan om tussen de 4 watersportcentra een parcours van 14 km te fietsen en te lopen. Per koppel is er 1 deelnemer die fietst en 1 deelnemer die loopt, waarbij men onderling mag wisselen van functie. De duo’s hebben een verplichte gezamenlijke doortocht bij 2 controlepunten en aan de aankomst. Bij de start en bij de aankomst wordt van elk duo een foto genomen.

De deelnemers lopen / fietsen eerst in westelijke richting naar VVW Heist, vervolgens in oostelijke richting naar de bevoorrading t.h.v. RBSC Zoute. Hierna verlaat men kort het strand richting Surfers Paradise, waar er de deelnemers een praktische proef wacht. Hierna terug in westelijke richting naar de aankomst bij RBSC Duinbergen. Na hun strandduoton, worden de deelnemers getrakteerd op een Valentijnsdrink by Zuri en een Valentijnstombola.

Onder de deelnemers vinden we naast 107 gemengde duo’s, 17 duo’s bestaande uit 2 mannen en 6 duo’s bestaande uit 2 vrouwen. In de teamnamen vinden we naast een aantal evidente, amoureuze keuzes zoals Romeo & Juliette, Cupido, de schatjes en Afrodite, enkele strandgerelateerde namen zoals de Dunefloskes of de Zandbieters en enkele tot de verbeelding sprekende keuzes zoals Hot en Spicy, Keeping Up the appearance (mind the bike ! But it is on the beach dear!), Van vlees en bloed (met André de strandpoeper), derop en derover, double trouble, en oewoederoezotter (met kwisfenomeen Bernard Kreps).