5.2.08

Professionele muzikanten worden bijgestaan door leerlingen van deKunstAcademie

Het podium van Cultuurcentrum Scharpoord zal de komende weken niet alleen bezet worden door professionele muzikanten. Voor twee voorstellen wordt namelijk beroep gedaan op leerlingen van deKunstAcademie in Knokke-Heist. Op zaterdag 16 februari om 20.30 uur zijn The Little Criminals te gast in Scharpoord met het Feels like home, a Randy Newman project. In alle opzichten is dit project buitengewoon bijzonder. The Little Criminals bestaan uit professionele en bovenal begeesterde pop- & rockmusici die in zee gaan met plaatselijke strijkorkesten. Voor deze voorstelling slaan ze de handen in elkaar met deKunstAcademie Knokke-Heist. De combinatie van percussie, pedal steel, strijkkwartet en zeker een groot strijkorkest zijn uniek. Voeg daarbij de fantastisch stem van Dago Sondervan en de ondersteunende piano van Niels Verheest en je hebt een bezetting om u tegen te zeggen. Het wordt een boeiend optreden met uitsluitend songs van Randy Newman, de figuur bij uitstek die de brug slaat tussen klassiek & modern.


Een week later, op zondag 24 februari om 16 uur, zijn er opnieuw leerlingen van deKunstAcademie te gast in Scharpoord. Deze maal spelen ze mee met het Collegium Instrumentale Brugensa. Ze brengen, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans, een familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze laten muziek horen voor en door kinderen. J. Haydn (1732-1809), vader Leopold (1719-1787) en zoon Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) componeerden allemaal enkele werken op kindermaat. Na het concert worden de kinderen en jongeren uitgenodigd op het podium, waar ze kunnen kennis maken met de muzikanten, hun instrumenten, én zelf eens de speelgoedinstrumenten mogen uitproberen.

Voor meer informatie of tickets kan je terecht in Cultuurcentrum Scharpoord, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist T: 050/630 430