18.11.07

Seniorenweek in Knokke-Heist

Naast allerlei activiteiten tijdens de seniorenweek in de badstad, richt de bibliotheek van Knokke-Heist ook een lezing en een internetsessie in rond “het Knokke-Heist van vroeger”. Dat gebeurt in samenwerking met de Seniorenraad. Bedoeling is om de lokale geschiedenis extra onder de aandacht te brengen. De Openbare Bibliotheek heeft een ruime Knokke-Heist collectie. Er wordt ook verwezen naar andere interessante sites met waardevolle lokale informatie. Senioren kunnen er deze week kennis mee maken.


* op dinsdag 20 november of woensdag 21 november (kies een van beide data) een surfsessie naar websites over “het Knokke-Heist van vroeger” (10 uur leeszaal)

* op donderdag 22 november een rondleiding in en achter de schermen van de bibliotheek (10 uur bibliotheek)

* op vrijdag 23 november een lezing van Cas Goossens “bij ons in het dorp” (10 uur leeszaal) Deze activiteiten worden gratis aangeboden. Hebt u interesse dan kunt u telefonisch contact opnemen met het personeel van de leeszaal op het volgende nummer: 050/630 407. Reserveren is noodzakelijk.

Andere activiteiten gedurende de Seniorenweek

Maandag 19 november om 14.30 uur
Lieven Debrauwer - Cineast in concert: Lieven Debrauwer, cineast van o.a. Pauline & Paulette en Confituur brengt lichtvoetige cabaret- en musicalklassiekers en laat zich begeleiden door pianist Marc Maes.Lieven is een uitstekend entertainer. Hij wisselt de liederen af met humorvolle, persoonlijke anekdotes of een leuk verhaal. Hij straalt een ontwapenende charme uit, waarmee hij het publiek rond zijn vinger windt.
Cultuurcentrum Scharpoord € 7,5 Uitpas, CJP / € 10 VVK, 55+ / € 12,5 ADD

Dinsdag 20 november om 14.30 uur
Volksspelen: Reeds eeuwen zorgen de Trou Madame en de Sjoelbak voor uren pretentieloos vermaak. Parochiaal centrum Westkapelle [gratis]

Donderdag 22 november om 14.30 uur
Retro fuif met Bart De Graaf: Gezellige dansnamiddag met nummers uit de oude doos die vandaag de dag nog steeds swingen. Bart De Graaf weet als geen ander hoe de ambiance er in te krijgen.
Magrittezaal Casino Knokke-Heist € 8 CJP / € 9 VVK, 55+ / € 10 ADD

Vrijdag 23 november om 10 uurLezing: “Bij ons in ’t dorp” –
Cas Goossens: Sinds enkele jaren woont Cas Goossens in Knokke-Heist. Tijdens de seniorenweek haalt hij herinneringen op aan het dorp van voor en na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel hij het voornamelijk zal hebben over zijn dorp in de Kempen, zal hij ook de link leggen met enkele herkenbare dorpsfiguren uit de gemeente Knokke-Heist. De lezing zal ongetwijfeld heel wat herinneringen naar boven brengen.
Bibliotheek Scharpoord [gratis, gelieve wel op voorhand in te schrijven]

Zondag 25 november om 11 uur
Aperitiefconcert met Cantic@Mare Ensemble o.l.v. Tony Venneman: Venneman, al ruim 20 jaar dirigent van het Brugs Vocaal Ensemble, heeft het nieuwe koor Cantic@mare onder zijn vleugels genomen. Deze geboren Knokke-Heistenaar is een gevestigde waarde in het Vlaamse koorleven. Zijn grote sterkte is, naast zijn pedagogische aanpak als muziekleraar, de keuze en vooral de afwerking van het gekozen repertoire.
De Vierbote (De Vrièrestraat 26, boven De Post van Heist) € 10 Uitpas, CJP / € 12,5 VVK, 55+ / € 15 ADD