30.5.13

Verloop werken voet- en fietspaden in de Elizabetlaan

De trottoirs  en fietspaden van de Elizabetlaan in een deel van Heist en Duinbergen worden sinds halfweg maart onder handen genomen. Intussen is de eerste fase bijna afgerond: de oude paden voor fietsers en wandelaars werden opgebroken aan de kant van de Parkstraat en de aanleg startte aan de kant van de Anemonenlaan. Ook voerde Belgacom werkzaamheden uit. Momenteel is de tweede fase aan de gang: tussen de Noordstraat en Pastuurdijk werden de paden opgebroken. Sinds 27 mei is men gestart met de aanleg. Die zou afgerond moeten zijn tegen het zomerverlof. Ook voeren Elia en Eandis nutswerkzaamheden uit.

Sinds 8 mei is de stoep en het fietspad opgebroken vanaf de Pastuurdijk tot voor de woning met huisnummer 302. Momenteel zijn Elia en Eandis bezig met het uitvoeren van hun werkzaamheden.
Vanaf half juni begint de aannemer van de nutsmaatschappijen met het opbreken van een drietal tegels van het voetpad vanaf de woning met huisnummer 302 tot aan de Duinbergenlaan voor het uitvoeren van de werkzaamheden voor Eandis en het Gemeentelijk Waterbedrijf. Er zal een tijdelijk herstel uitgevoerd worden in mager beton zodat de toegang tot de woningen en garages tijdens de zomermaanden mogelijk zal zijn.

Werken vanaf 2 september 
De heraanleg van het voet- en fietspad tussen de Pastuurdijk en de Duinbergenlaan. Op 2 september is de start voorzien van de werkzaamheden in het gedeelte tussen de Anemonenlaan en Duinbergenlaan. Hier zal ook de riolering vernieuwd worden.  De start van de werkzaamheden in het gedeelte tussen de Kerk Duinbergenlaan en Lentelaan is voorzien voor 9 september 2013. De start van de laatste fase tussen Lentelaan en Eeuwfeestlaan is voorzien voor half september. De timing is wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden.