28.11.12

vtbKultuur Knokke “Turkije, aan de rand van Azië & Europa”

VtbKultuur Knokke organiseert nu vrijdag 30 november om 20 u in Scharpoord de avontuurlijke reisavond “Turkije, aan de rand van Azië en Europa”. Die wordt gebracht door fotografen Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden. Het gebied rond de stad Istanbul is met Europa verbonden en het grote schiereiland Anatolië vormt een deel van Azië. Duizenden jaren vroege geschiedenis van oude volkeren werden gevolgd door een bloeiperiode van hoogstaande Griekse cultuur, gevolgd door de Romeinen in het Byzantijnse rijk. In 1453 namen de Ottomaanse Turken Constantinopel in en noemden de stad Istanbul. Hét begin van een nieuwe culturele bloeiperiode met Islamitische kunstvormen uit het oosten. Talrijke verzorgde musea, indrukwekkende gebouwen en afgelegen archeologische plaatsen zijn makkelijk te bereiken in dit uitgestrekte en goed gestructureerde land. De bevolking is uiterst gastvrij en behulpzaam. De overweldigende natuur maakt een grote indruk op de reiziger. Ruwe berggebieden (Pontisch gebergte noorden, Taurus zuiden en de Ararat oosten), feeëriek geërodeerde valleien (o.a Cappadocië), uitgestrekte stille meren (o.a. Eğirdir en Van), brede stromen (Tigris, Eufraat), en een lange grillige kuststrook in het zuiden, met vele historische steden, goudgele stranden en verscholen vissersdorpjes: een schitterend land. In de reeks vtbKultuur-reportages. Met een schitterend optreden van de buikdanseressengroep Ameena en een Turkse lekkernij. M.m.v. Toeristische Dienst Turkije en de Ambassade van Turkije.

Kaarten 7 EUR niet-leden / leden vtbKultuur/Davidsfonds/Uit-pas Cultuurcentrum 5 EUR – abonnees Volksontwikkeling: gratis
Info: Dominiek Segaert (vz vtbKultuur Knokke en Volksontwikkeling – tel. 0479 691865 – www.vtbkultuurknokke.be) – voor alle info rond de aantrekkelijke gezinskaart 25 EUR met toegang voor alle avonden vtbKultuur & Davidsfonds én Uit-pas).