12.9.12

Derde Freexz feest in Knokke-Heist

Jeugdverenigingen, Jeugdraad en de Jeugddienst slaan voor de derde maal de handen in elkaar om de jongeren in Knokke-Heist een onvergetelijke dag te bezorgen. Op zaterdag 13 oktober wordt namelijk opnieuw uitgepakt met het mega-evenement Freexz. De deelnemers van 6 tot 15 jaar worden verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De 5 groepen hebben elk een eigen startlocatie met hun eigen activiteiten. Als die zijn afgewerkt worden de participanten rond 16u naar ’t Walletje gebracht voor het Mega Freexzfeest. Ouders en aanhang worden een uur later ook naar het feestelijk afsluitmoment uitgenodigd. Voor de allerkleinsten is er dit keer een privé party in de Marge.

Geplande activiteiten

De superhelden (1ste en 2de leerjaar) zullen samen de wereld redden en treden de magische freexz (3de en 4de leerjaar) binnen in de wereld van de magiërs en de tovenaars. De sporthelden (5de en 6de leerjaar) beginnen aan de sportieve voorbereiding op de Olympische spelen van 2016 in Rio en de Friscolikkers (12-13 jarigen) en Chillers (14-15 jaar) hebben een straf programma voor de boeg. Ze gaan op fietstocht doorheen onze gemeente en onderweg krijgen ze avontuurlijke activiteiten voorgeschoteld. Naast paintball staan ook survivalrun, estafette, flip-it en wie weet… een hoogteparcours op het programma.

Inschrijven voor Freexz kan vanaf nu in het Jeugd-en Kunstencentrum De Marge tijdens de kantooruren of via de jeugdbewegingen. Na inschrijving ontvang je de nodige informatie. De prijs voor dit super evenement is 8 euro en 6 euro vanaf het 2e kind. Meer info: Jeugd-en Kunstencentrum De Marge, Edward Verheyestraat 16, 050 630 800. Download HIER alvast de folder met alle informatie.