25.4.12

Nog 5 tennislegendes voor Optima Open in Knokke-Heist

John McEnroe en Björn Borg, ‘living legends’ van de gouden tennisjaren bevestigden al eerder hun deelname aan het prestigieuze tennistoernooi Optima Open 2012 in Knokke-Heist. Aan deze namen worden nu vijf nieuwe deelnemers toegevoegd: Mats Wilander, Goran Ivanisevic, Carlos Moya, Mark Philippoussis en Henri Leconte. Ook zij zullen zich van donderdag 16 augustus tot zondag 19 augustus van hun beste kant laten zien in de Royal Zoute Tennis Club in de badstad. Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour; Dat is een reeks internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste twee jaar verlaten hebben en 35 jaar of ouder zijn.

Wilander

Van de in totaal 9 spelers die zich zullen meten met elkaar op Optima Open (de laatste 2 namen worden samen met het programma en de pools midden mei aangekondigd) zal de Zweed Mats Wilander ongetwijfeld voor toptennis van hoog niveau zorgen. Deze voormalige nummer één van de wereld, schreef met zijn zeven Grand Slamtitels mee de geschiedenis van het toptennis en eindigde vorig jaar op de vierde plaats op Optima Open. Dit jaar vervolledigt hij samen met Björn Borg en John McEnroe de legends pool.


Moya en Ivanisevic


Ook de imposante winnaars van de vorige edities van Optima Open zullen dit jaar opnieuw van de partij zijn. Carlos Moya, die in 2011 tot winnaar van Optima Open gekroond werd, is voormalig nummer één van de wereld én winnaar van Roland Garros in 1998. Hij is er alvast helemaal klaar voor: “Na mijn overwinning van vorig jaar kriebelt het enorm om deze prestatie nog eens over te doen in het mooie Knokke. Ik kan nu al niet wachten om mijn tegenstanders te laten zien dat ik nog steeds in topvorm ben.”, aldus Moya. De winnaar van Optima Open 2010, Goran Ivanisevic, beleefde een al even indrukwekkende carrière als Moya. Ivanisevic staat in ieders geheugen gegrift als de eerste speler ooit die Wimbledon wist te winnen met een wildcard. Deze twee toptennissers zullen alvast zorgen voor spannend entertainment en tennis van het hoogste niveau.


Philippoussis en Leconte


De Australiër Mark Philippoussis woont momenteel in San Diego en werd in zijn jeugdjaren gecoacht door Wimbledonkampioen Pat Cash. Door zijn ongeëvenaarde opslag behaalde hij maar liefst tien titels in het enkelspel. Tennislegende Henri Leconte behoeft dankzij zijn brilliante tenniscarrière niet veel uitleg. Het is alvast zeker dat zijn passage op Optima Open niet ongemerkt voorbij zal gaan. Als deze Fransman het veld betreedt, neemt hij namelijk altijd zijn grappen en grollen met zich mee. Plezier verzekerd!

Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of http://www.ticketnet.be/ en in Fnac en Free Record Shop.