16.10.11

Dames winnen en Heren verliezen in Eerste Landelijke

De ploegen van Namedis Chape in Knokke-Heist in Eerste Landelijke keken zondag allebei tegen uitwedstrijden aan. Bij de heren moes de leidersploeg echter met 84-67 de duimen leggen tegen BBC Falco Gent A. De dames haalden wel hun slag thuis. Ze wonnen met 44-53 tegen BBC Wytewa Roeselare.

De dames uit Knokke-Heist startten het best aan de wedstrijd en via drie intercepties konden Kimmy, Veerle en Femke vlot afwerken (0 - 6 na 1 min). Na een Roeselaarse time out verliep het voor Roeselare wat beter en Roeselare kon tegenscoren (4 - 10 na 5 min). Het eerste kwart eindigde licht in het voordeel van Knokke (12 - 14 na 10 min). Kim scoorde de eerste korf in het tweede kwart, maar na 4 min stonden de bordjes gelijk (17 - 17 na 14 min). Door Noemie kwam men terug op voorsprong maar vervolgens liep Roeselare uit (25 - 19). Gelukkig konden Veerle en Femke de schade aan de rust wat beperken (29 - 23 na 20 min). Na de rust liep Roeselare verder uit en na 3 min werd het 32 - 23. De Knokke-Heistenaars bleven er echter voor gaan en via scores van Gaelle, Judith, Femke en Veerle knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd (41 - 37 na 30 min). In het laatste en beslissende kwart verstevigde de defense en met een score van Gaelle kwam de kustploeg terug op gelijke hoogte (41 - 41 na 32 min) en de wedstrijd kon terug herbeginnen. Door 6 punten op rij van Judith sloegen de Knokke-Heistse dames een beslissende kloof (41 - 47 na 35 min). Verder scoorde Gaelle nog (44 - 51 na 39 min) en Veerle sloot de wedstrijd af met een lay-back.