19.8.11

McEnroe bezocht Kinderziekenhuis op weg naar Knokke-Heist

Naar aanleiding van de Optima Open 2011, die dit weekend in Knokke-Heist gehouden wordt, was tennislegende en zevenvoudig Grand Slam-winnaar John McEnroe vrijdagmiddag te gast in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. John speelde in het UKZKF samen met de kinderen een potje tennis op de Wii-console. Daarnaast deelde hij er cadeautjes uit en doneerde hij 3 Wii-consoles voor de speelruimtes. John McEnroe legt uit: "Mijn vrouw en ik hebben het geluk kinderen en hun families te kunnen helpen door de giften van onze stichting (The John and Patty McEnroe Foundation) aan liefdadigheidsinstellingen. Ik heb zelf zes kinderen dus ik weet hoe belangrijk het is om er te zijn voor onze kinderen. Daarom ben ik dan ook heel blij om samen met Optima Open te kunnen bijdragen aan de vzw Belgian Kids’ Fund en Kids’ Care, de officiële goede doelen van het tennistoernooi.”

Aan verslaggevers verklaarde McEnroe zeer teleurgesteld te zijn dat hij vanwege z'n blessure in Knokke-Heist niet zou kunnen spelen in de Optima Open, enkel toekijken.

Voor elk verkocht ticket van de Optima Open gaat er 1 euro naar Belgian Kids’ Fund en Kids’ Care. Françoise Timmermans, directeur van beide goede doelen, vertelt: “Het Belgian Kids Fund heeft als missie om kinderen de best mogelijke medische en heelkundige zorgen te geven. Dit willen we bereiken door de financiering van onderzoeksbeurzen voor jonge artsen, door het voortdurend actualiseren van de medische kennis van pediaters en door de verspreiding naar het grote publiek toe van informatie en activiteiten die het lichamelijk en geestelijk welzijn van kinderen tot doel hebben.” De vzw Kids’ Care werd opgericht in 1991 en wil bijdragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit van zieke kindjes en hun familie.
Voor meer informatie surf naar: http://www.belgiankidsfund.be/ en http://www.ami-huderf.be/