2.7.10

25ste editie Strandloop in aantocht in Knokke-Heist

Komende vrijdag 9 juli organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum de jaarlijkse Carrefour strandloop op het strand van Knokke. Met de 25ste editie is dit event meteen aan een jubileum toe. De organisatoren hopen dat een recordaantal lopers aan deze verjaardagseditie zal deelnemen. Vrijdag wordt ter hoogte van het Casino Knokke om 19.30u het startsein gegeven door Sportschepen Daniel De Vlamynck. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 of 10 km lopen langs de laagwaterlijn. De deelnemers aan de 5 km lopen tot in Heist en terug. Zij die voor de 10 km kiezen doen er nog een extra lus naar het Zoute bovenop.

De klassieke ingrediënten van deze succesformule blijven behouden. De tijdsregistratie gebeurt elektronisch. Elke deelnemer ontvangt aan de aankomst een drankje en een medaille en heeft op basis van het borstnummer 50% kans op het winnen van een prijs in natura. Verder zijn er kleedkamers en een vestiaire voorzien. Deelnemers kunnen zich achteraf gratis douchen in sporthal De Stormmeeuw.

De lage inschrijvingsprijs (euro 3,00) en het zomerse karakter maken van de Carrefour strandlopen een echt familiaal sportgebeuren. Kids vanaf 3 jaar die zelf niet meelopen en van wie hun ouders en grootouders meelopen, kunnen van 18.30 tot 20.30 uur terecht in de kinderanimatie.

Ook dit jaar kan men zich terug vooraf inschrijven via
www.knokke-heist.be . Dit kan nog tot en met zondag 4 juli voor slechts euro 2,00. Daginschrijvingen zijn ter plaatse mogelijk van 17.30 tot 19.15 uur.

Klik hier voor een overzicht van het looptraject.

De Carrefour strandloop van Knokke is de 2e wedstrijd binnen het Loopcriterium van de Kust. Dit criterium omvat 11 kustjoggings. Meer informatie over het criterium is terug te vinden op www.sportoverlegkust.be De Carrefour strandloop van Knokke is verder ook het 5de luik van het sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”.