1.1.10

Knokke-Heists Symposium over 'Wonen in of aan zee?'

Volgens nieuwe plannen zou een reeks eilandjes tussen De Panne en Knokke-Heist ons beschermen tegen de stijging van de zeespiegel. Aan onze kust volstaat het om op enkele kilometers van de kust zand te storten op de zeebodem tot een eiland ontstaat. Tijdens het Symposium over 'Wonen in of aan zee?' probeert men klaarheid te scheppen in deze problematiek. Liggen daar de troeven om ruimtelijke problemen op te lossen en beschikt de kust straks over een extra toeristische troef of is het enkel maar een droomwereld? Het Symposium in Scharpoord op 9 januari is een initiatief van het Cultuurcentrum, het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer en de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning.


Om 14 uur leidt schepen Maxim Willems het symposium in met een woordje uitleg over de tentoonstelling Horizon 8300. Verder kan men luisteren naar een uiteenzetting over De blauwe eilanden, Vlaamse Baaien 2100, Veilig wonen aan de kust en de Ruimtelijke randvoorwaarden voor bouwen aan de kust in de toekomst. Na de lezingen is er nog een afsluitend debat, gemodereerd door Karl Vandenberghe van Focus-WTV.

Het symposium vindt plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord, Meerlaan 32. Deelnamekosten: 10 EUR (reservatie verplicht) Tickets en info: Cultuurcentrum Knokke-Heist, 050 630 430 - cc.ticket@knokke-heist.be www.ccknokke-heist.be - www.horizon8300.be