11.12.09

Strijden tegen overgewicht aan de Oostkust

Onmiddellijk na de feestdagen wordt in Knokke-Heist de strijd aangebonden tegen overgewicht. Het obesitascentrum van AZ Gezondheidszorg Oostkust helpt darbij mensen in 5 maanden naar een gezond gewicht. Dat gebeurt via een intensief groepsprogramma. Zwaarlijvigheid vormt een ernstig maatschappelijk probleem. Wie een Body Mass Index (BMI) heeft van 30 of meer, heeft te kampen met een ernstig overgewicht met alle daaraan verbonden gezondheidsrisico’s.

Vanaf 2010 krijgen deelnemers die lid zijn van de CM een tegemoetkoming van 50 % met een maximum van 250 euro. Bij de start wordt een eerste schijf van 125 euro terugbetaald, bij het voltooien volgt nog een terugbetaling van opnieuw 125 euro. Deze terugbetaling geldt enkel voor het obesitasprogramma van AZ Gezondheidszorg Oostkust, waarmee CM een akkoord heeft afgesloten. Gezondheidszorg Oostkust en CM hopen dat de training op die manier toegankelijker wordt voor een breder publiek.

Geïnteresseerden kunnen kennis maken met het obesitasteam en komen alles te weten over de inhoud van de training op de vrijblijvende infoavonden op maandag 11 januari en 8 februari 2010 om 19.30u. in het OLV Ter Linden ziekenhuis, Graaf Jansdijk 162 te Knokke.
Meer info: Obesitascentrum Gezondheidszorg Oostkust, tel. 050 63 39 30 of www.vzwgo.be/patienten/projecten.