19.10.09

Knokke-Heist stelt prestigieuze bouwprojecten voor op Horizon 8300

Knokke-Heist bouwt de komende jaren aan de toekomst. Aan de hand van maquettes, plannen en filmpjes brengen gerenommeerde internationale architecten als Steven Holl, Zaha Hadid en anderen hun indrukwekkende bouwplannen in beeld. Je kan ze bewonderen op de expo ‘Horizon 8300’ die zondag officieel wordt geopend. Knokke-Heist stelt op deze expo stuk voor stuk haar creatieve wervende plannen voor waarin hoogstaande architectuur en ruimtelijke ordening hand in hand gaan.

Welke projecten?

Een nieuw casino, een nieuw ziekenhuis, project Duinenwater, een nieuwe stationsomgeving in Heist, plannen voor Ramskapelle, het uitbreiden en herdenken van het Zwin... en nog zoveel meer. Aan de hand van maquettes, plannen en filmpjes brengen de beroemde architecten zoals onder andere de Brits-Iraakse Zaha Hadid en de Amerikaan Steven Holl hun toekomstige plannen in beeld.

Surrealistisch Knokke-Heist

Gelijktijdig met deze tentoonstelling laten vier hedendaagse kunstenaars zich inspireren door de architectuur in Knokke-Heist. De kunstenaar Bart Stolle biedt aan alle bezoekers van de tentoonstelling een digitaal panorama van de gemeente aan. FLC (vrije associatie van ontwerpers) schept een utopisch toekomstbeeld van Knokke-Heist als luxe-metropool en eiland van exclusiviteit na een denkbeeldige overstroming. Nog op hetzelfde moment zal de kunstenaar ingrepen uitvoeren in de gemeente Knokke-Heist en toont Nick Ervinck enkel surrealistische prints van hoe een Knokke-Heist er zou uitzien moesten architecten niet geremd worden door zwaartekracht, geld en functionele noodzaak.