27.6.09

Anderlecht veegt het veld aan met FC Knokke

FC Knokke nam het zaterdagavond om 16u in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen de ploeg van Anderlecht. Het treffen eindigde zoals verwacht in een overwinning voor de bezoekers. De stadionomroeper had in de tweede helft nochtans de spelers van Anderlecht verwittigd, dat de maximumscore op het Knokse scorebord 9 is. De eindscore werd toch 0-11. Het eerste doelpunt werd reeds na 4 minuten spel gescoord door Bulykin. Daarna volgden: 31' Iakovenko (0-2), 37' Wasilewski (0-3) en 40' Reynaldo (0-4). In tweede helft was het de beurt aan: 56' Losada (0-5), 60' Kanu (0-6), 62', Suarez (0-7), 67' Kanu (0-8), 68' Kanu (0-9), 74' Suarez (0-10), 81' Losada (0-11). In de tweede helft koos Jacobs voor een totaal ander team tegen Knokke, dat deze zomer nog maar vijf keer had getraind. Vooral de Braziliaan Kanu heeft zich in de kijker gespeeld met 3 doelpunten in amper 9 minuten. Een woordvoerder van Anderlecht noemde de overwinning op het meer bescheiden Knokke toch een opsteker en goed voor het vertrouwen in het licht van de wedstrijd tegen Zenit St. Petersburg op 7 juli. Anderlecht speelde zaterdag trouwens voor het eerst met de nieuwe grijze Fortis Paribas shirts.