12.5.08

Art Nocturne Knocke 2008

Het Tuteleers Art Promotion team is volop in de weer met de voorbereiding van de zomerse kunst- en antiekbeurs in Knokke-Heist. Liefhebbers van het genre zullen van 9 tot 17 augustus in de badstad verwend worden met de 33ste uitgave van Art Nocturne Knocke en de 15e Sculpture Link. “Nocturne” verwijst naar de openingsuren van de beurs, die dagelijks toegankelijk is van 16 tot 22 uur. Met zijn ruim tienduizend kooplustige kunstliefhebbers is Art Nocturne Knocke uitgegroeid tot de belangrijkste internationale zomer kunst- en antiekbeurs in Europa.

Ook dit keer zullen er in Scharpoord weer heel wat nieuwe aanwinsten te zien zijn; ook van standhouders uit de eigen badstad. Zo is er BoutetParis uit Knokke, gespecialiseerd in antieke luxe wapens met meesterwerken van de hand van Nicolas Noël Boutet (1761-1833). Wat beslist de aandacht zal trekken zijn een paar prachtige pistolen die destijds geschonken werden door Napoleon Bonaparte aan Selim III, de 28ste sultan van het Osmaanse Huis. Eveneens uit Knokke (en met bijhuis in Engeland) brengt Anthony Short een ode aan het Engelse meubel uit de 17e, 18e en 19 eeuw. Benoot Gallery uit Oostende pakt straks in Knokke-Heist niet alleen uit met moderne en hedendaagse kunst maar verrast ook met prachtige design van de hand van Zaha Hadid. Zij is de Britse architecte van Iraakse afkomst die de omgeving van het station in Heist hertekent. In augustus zijn er op de Art Nocturne Knocke meer dan 50 standen. Antiek en oude kunst bevinden zich vooral op de benedenverdieping. Design en decoratie ziet men onder andere in de auditoriumruimte. Moderne en hedendaagse kunst en juwelen zijn uitgestald op de tussen- en eerste verdieping.

15de Sculpture Link Knokke

Al voor de 15de keer wordt de kunst- en antiekbeurs in Cultuurcentrum Scharpoord in het straatbeeld ondersteund door de beeldenwandeling Sculpture Link die reikt van Het Zoute tot aan Scharpoord. Dit jaar is het de beurt aan de kunstenaar Christian Lapie internationaal erkend en gebracht door de Gallery Mary-Ann Manning met een vestiging in Reims Frankrijk en Houston Amerika. Het worden monumentale (tot 7 m hoog) mysterieuze menselijke figuren uit eikenhout bomen zorgvuldig uitgezocht en door de kunstenaar zelf gesculpteerd. Een beeldenwandeling die u laat nadenken en genieten. Het werk van Lapie kent momenteel niet alleen een grote internationale belangstelling. Onlangs heeft ook de stad Brugge een hedendaagse installatie van Lapie verworven.