21.2.08

Surfers' Paradise Kiteboarding School internationaal erkend

De kiteboarding school van Surfers' Paradise heeft van de Internationale Kiteboarding Organisatie “IKO” het kwaliteitslabel van erkende school gekregen. Het Knokke-Heistse surfcentrum mag voortaan dus aan alle leerlingen een wereldwijd erkend brevet afleveren. De kiteboarding school werd gestart in het millenniumjaar. Het was meteen de eerste dergelijke school in ons land. De instelling garandeert veiligheid op strand en water en voorziet ieder jaar nieuwe uitrustingen. Vanaf dit jaar wordt in primeur ook gewerkt met helmen voorzien van ingebouwde waterdichte walkie talkies. Die zorgen ervoor dat de radioverbinding met de instructeur steeds gegarandeerd wordt.


Ook op het strand wordt niets aan het toeval overgelaten: een echte kitesimulator met trampoline om te oefenen, en bovendien wordt straks in primeur voor West-Europa een speciaal vanuit de Verenigde Staten overgevlogen “winch” in gebruik genomen. Dit toestel zorg ervoor dat de leerlingen de waterstart en het boarden zelf sneller onder de knie krijgen daar men geen wind meer nodig zal hebben om op het board te staan. Het 7 pk sterke toestel trekt de leerlingen tot max 40 km per uur uit het water waarna ze aan de koord met bar verder kunnen surfen gedurende 250m…


De Kiteschool is geopend vanaf de paasvakantie tem de herfstvakantie en ontvangt na reservaie alle leerlingen vanaf 12 jaar. De lessen worden privé of per twee gegeven om maximaal en snel resultaat te halen. Kiteboarden is een sport die je na één week oefenen onder de knie hebt.